חומר מקצועי

מהי טווינא?

טווינא היא מילה בסינית. משמעותה TUI=דחוף, NA=משוך. המילה מתארת את אחת מהטכניקות שנהוגות בטיפול במגע שהתפתח בסין במקביל להתפתחות הרפואה הסינית. טווינא היא מילה כוללת להגדיר טיפול במגע בסין. כפי שהמילה פיזיוטרפיה באה להגדיר ריפוי באמצעות מגע בארצנו.
בטווינא משתמשים במגוון טכניקות ידניות בעבודה על הגוף כדי לעזור ולהביא ריפוי למגוון בעיות, בעיות אורטופדיות ובעיות של תפקוד איברים פנימיים, הבאת מזור וריפוי לסימפטומים רבים ושונים.

 

מהו טיפול בילדים בטווינא?

טיפול במגע שמתבסס על הרפואה הסינית והפילוסופיה של הרפואה הפנימית הסינית. השימוש בטווינא בילדים לוקח מגוון טכניקות מהשיטה הכללית של הטווינא לטיפול במבוגרים ומתאים אותם לאיזורים אחרים בילדים ובעומק שונה של טיפול. ההבנה שזרימת האנרגיה בילדים היא שונה ממבוגרים בעומקה ובמהירותה מאפשר לקחת מהטווינא את הטכניקות המהירות והשטחיות שלה ולהתאים אותם לאיזורי ההשפעה היחודיים שיש בילדים.

במה שונה הטווינא במבוגרים מהטווינא בילדים?

בטווינא במבוגרים עובדים על כל הגוף ואם צריך אז רק על איזור אחד 'פגוע וכואב'. הטיפול בטווינא במבוגרים יכול להתאים לבעיות אורטופדיות ובעיות פנימיות. בטיפול בטווינא בילדים מתרכזים בעיקר בטיפול בבעיות פנימיות ויציאה מאיזון של מערכות פנימיות שונות. מגוון הסימפטומים מקיף תפקוד של מערכות שונות: מערכת עיכול, נשימה, עור, עולם הרגשות, מחלות עונתיות ומערכת חיסון ובעיות שינה. ניתן לומר שכלל הבעיות שיטופלו בילדים מתרכזות בתפקוד מערכות אלו.
הטיפול בילדים הוא עדין יותר, קצר ופשוט. ממוקד בבעיה ומקיף גם את תפקוד המערכת הבסיסית שהיא מערכת העיכול, שלפי גישה מסוימת היא המערכת שבבסיסה המפתח לבריאות.
ישנם אזורי טיפול בילדים שנמצאים בכף היד ובאצבעות שאינם מטופלים בצורה זהה במבוגרים. ההבנה שהאנרגיה של הילדים עדיין לא התגבשה ונמצאת יותר בחיצון הגוף מאשר במבוגרים מאפשרת לנו באמצעות מניפולציות עדינות יותר להשפיע עליה, על זרימתה ועוצמתה.

כיצד מתבצע בפועל טיפול בטווינא בילדים?

הטיפול בטווינא בילדים הוא קצר וממוקד, משכו בין 10-15 דקות. בטיפול לא מפשיטים את הילד מבגדיו והוא יכול להתבצע בלי שמפריעים לילד בהתנהלותו הרגילה, כלומר יכול להתבצע תוך כדי משחק, ישיבה על ההורה, שינה, אכילה והנקה. הטיפול נעים לילדים ואינו גורם לסבל או כאב. בטיפול מתאימים את איזורי המגע והטכניקות לפי מידת שיתוף הפעולה של הילד המטופל. במקרים של בעיות כרוניות מבצעים טיפול בקליניקה אחת לשבוע על ידי המטפל וממשיכים בטיפול בבית של ההורים לפי הנחיית המטפל ולימוד הטכניקות את ההורים, במקרים של מחלות אקוטיות חריפות יותר יש לבצע בין שניים לשלושה טיפולים ביום עד ההטבה.

לכמה טיפולים לצפות?

אין כלל אצבע לגבי כמות הטיפולים הנדרשת עד להטבה. בעיות כרוניות יכולות להשתפר גם מיד אחרי טיפול אחד. ככלל יש לצפות לפחות ל- 4 טיפולים אחת לשבוע כדי לדעת ולאמוד את קצב ההחלמה ומידת הטיפולים הנדרשת להמשך. בדרך כלל בעיות אצל ילדים ידרשו מספר טיפולים קצר יותר מאשר במבוגרים ואין מדובר בסדרות טיפול ארוכות. לגישתי הטיפול בילדים בטווינא הוא השקעה להמשך החיים, גם באמצעות הטכניקה של הטיפול העצמי שההורים לומדים בקליניקה וגם בזכות התחושה שהילדים לומדים שהחלמתם אינה תלויה בדבר אלא בעצמם בלבד. תחושת ההטבה המתפשטת בגופם לאחר הטיפול גורמת להם לרצות ולדרוש את הטיפול במגע בהמשך החיים ולבעיות שונות בהם יתקלו בחייהם הבוגרים. ההפנמה של מניעת המחלה כשיטת טיפול מוצלחת יותר מטיפול בזמן המחלה הוא מסר שמועבר לילדים כשמטפלים בהם באמצעות הרפואות המשלימות. יותר קל למנוע מחלה מאשר לטפל בה כשהיא כבר נמצאת.

מה תפקיד ההורה בזמן הטיפול בילדים בטווינא?

טיפול בילדים בטווינא הוא פשוט יותר כאשר ההורה משתף פעולה ומעסיק את הילד בזמן הטיפול באמצעות שיר או משחק. בנוסף ההורים מתבוננים בטיפול ולומדים את התנועות כדי להמשיך את הטיפול הבסיסי בבית לאחר מכן.
למידת הטכניקות הפשוטות והייחודיות של הטווינא מעניק להורים תחושת שליטה ויעילות בזמן מחלת ילדיהם. ידיעת טכניקות בסיסיות בטווינא מפחיתה את התסכול ההורי בזמן מחלות ילדיהם, מניסיוני עובדה זו משפרת את סיכויי ההחלמה המהירים של ילדים ומניעת הסתבכות מחלה בהמשך.

השארת תגובה